Badkamer Renovatie

Badkamer Renovatie2024-06-14T16:38:08+02:00

Waarom je badkamer renoveren?

Het renoveren van uw badkamer biedt tal van voordelen. Hier zijn enkele belangrijke redenen om deze dienst af te nemen:

Oude of verouderde badkamer: Een gedateerde badkamer oogt niet alleen minder aantrekkelijk, maar kan ook functioneel tekortschieten. Verouderde voorzieningen kunnen problemen veroorzaken zoals lekkages, inefficiënte waterstroom en een algemeen onaangename ervaring.

Schimmel en vochtproblemen: Slechte ventilatie en waterdichtheid kunnen leiden tot schimmelvorming, wat ongezond is en de levensduur van uw badkamer verkort. Schimmel kan gezondheidsproblemen veroorzaken zoals allergieën en ademhalingsproblemen.

Waarde van uw woning: Een gerenoveerde badkamer verhoogt de waarde van uw woning, wat voordelig kan zijn bij verkoop. Potentiële kopers hechten veel waarde aan moderne en goed onderhouden badkamers.

Onlogische indeling: Een badkamer met een onhandige of inefficiënte indeling kan dagelijks ongemak veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat sanitair slecht geplaatst is, er te weinig opbergruimte is, of de ruimte niet optimaal benut wordt. Een renovatie kan de indeling verbeteren, waardoor de badkamer praktischer en gebruiksvriendelijker wordt.

Wat is een badkamer renovatie

Een badkamer renovatie is het proces van het vernieuwen en verbeteren van een bestaande badkamer om de functionaliteit, esthetiek en waarde van de woning te verhogen. Dit kan variëren van kleine veranderingen, zoals het vervangen van sanitair, tot een volledige herinrichting en verbouwing van de ruimte. Hieronder beschrijf ik de belangrijkste aspecten van een badkamer renovatie.

Voorbeelden van ons werk

Onze badkamer renovatie dienst omvat een breed scala aan werkzaamheden om ervoor te zorgen dat uw badkamer aan al uw wensen voldoet:

Naadloos stucwerk zoals beton ciré:Beton ciré is een stijlvol, modern en waterdicht stucwerk dat zorgt voor een naadloze afwerking van uw badkamerwanden en -vloeren. Het is duurzaam, makkelijk schoon te houden en geeft uw badkamer een luxe uitstraling.

Nieuwe tegels en sanitair: We vervangen oude tegels en sanitair voor een frisse, moderne uitstraling. Dit omvat de installatie van nieuwe vloertegels, wandtegels, toiletten, wastafels en kranen.

Inloopdouches en baden: Installatie van luxe inloopdouches of vrijstaande baden. Deze voorzieningen bieden niet alleen comfort, maar ook een gevoel van luxe en moderniteit.

Hoe gaat een badkamer renovatie er aan toe?

Intakegesprek: We bespreken uw wensen en eisen. Dit eerste gesprek helpt ons om een goed beeld te krijgen van uw verwachtingen en om een gepersonaliseerd plan op te stellen.

Ontwerp en planning: We maken een ontwerp en planning. Hierbij wordt rekening gehouden met uw stijlvoorkeuren, functionaliteitswensen en budget.

Sloopwerkzaamheden: De oude badkamer wordt volledig verwijderd. Dit omvat het verwijderen van oude tegels, sanitair en meubels.

Installatie: We installeren nieuwe leidingen, sanitair en tegels. Dit is de kernfase van de renovatie, waarbij we ervoor zorgen dat alles volgens plan verloopt en aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.

Afwerking: De badkamer wordt afgewerkt en schoongemaakt. Dit omvat het aanbrengen van laatste details zoals kitnaden, verfwerk en het grondig schoonmaken van de nieuwe ruimte zodat deze direct gebruiksklaar is.

Waarom u kiest voor Voets-aarts:

 • Voordelige oplossingen:
  Met de juiste ondergrond bieden we voordelige oplossingen, zonder in te leveren op kwaliteit

 • Topmerk Materialen:
  Wij gebruiken alleen de beste merken voor elk project.

 • Volledige ontzorging:
  Ons ervaren en breed gespecialiseerd team levert uw project zorgeloos van begin tot eind.

 • Flexibel:
  Wij denken graag met u mee in het verloop van uw project voor naadloze samenwerkingen.
 • Gegarandeerde kwaliteit:
  5 jaar garantie op alle binnen stucwerkzaamheden

“Fantastisch vakmanschap! Onze woning ziet er prachtig uit dankzij Voets-Aarts Stucadoorsbedrijf. De stucadoors waren professioneel, punctueel en leverde uitstekend werk. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit.”

kees
“Ik ben zeer onder de indruk van het stucwerk. Ze hebben onze badkamer weer tot leven gebracht met hun expertise en oog voor detail. Het eindresultaat overtrof al onze verwachtingen!”
Sarah

“Erik en Vinny hebben ons geholpen om ons huis om te toveren tot een echt thuis. Hun vakmanschap en toewijding aan kwaliteit waren duidelijk zichtbaar in elk detail van hun werk. We zijn ontzettend blij met het resultaat en zouden hen aan iedereen aanbevelen.”

Eva en Thomas
Kunnen er extra services worden geleverd, zoals het schoonmaken na afloop of het afvoeren van afval?2024-05-03T10:48:38+02:00

Dit bieden wij standaard aan, na afloop voeren wij het stucwerkafval af en leveren de ruimte bezemschoon op. Deze standaard services zijn bedoeld om het proces zo zorgeloos mogelijk te maken.

Wat is latexspuiten en waarom zou ik hiervoor kiezen?2024-05-03T10:47:51+02:00

Latexspuiten is het aanbrengen van latexverf met een airless spuitmachine. Deze methode is aanzienlijk sneller dan traditioneel verven met een roller en zorgt voor een gelijkmatige verflaag zonder strepen of rolmarkeringen. Dit maakt latexspuiten ideaal voor projecten waarbij snelheid en een strakke afwerking belangrijk zijn.

Hoe kan ik mijn huis voorbereiden op stucwerkzaamheden?2024-05-03T10:47:29+02:00

Voor nieuwbouw is de voorbereiding meestal eenvoudiger omdat de ruimtes leeg zijn. In bestaande bouw kan het nodig zijn meubels te verplaatsen, wand decoraties te verwijderen en ervoor te zorgen dat de ruimte zo leeg mogelijk is. Afdekmaterialen voor vloeren en niet-verwijderbare items zijn ook aan te raden

Hoeveel overlast veroorzaken de stucwerkzaamheden?2024-05-03T10:46:10+02:00

Stucwerk kan stof en lawaai veroorzaken. We minimaliseren overlast door beschermende afdekkingen te gebruiken en waar mogelijk stofafzuiging in te zetten. Communicatie over de planning helpt bewoners om zich voor te bereiden op de meest ingrijpende fasen van het werk.

Wat kost stucwerk per vierkante meter?2024-05-03T10:45:18+02:00

De kosten van stucwerk kunnen variëren afhankelijk van het type stucwerk, de ondergrond en de algehele complexiteit van de werkzaamheden. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €10 en €25 per vierkante meter. Het is aan te raden een offerte op maat aan te vragen voor de meest accurate prijsinschatting

Hoe lang duurt het voordat het stucwerk droog is?2024-05-03T10:44:48+02:00

De droogtijd van stucwerk hangt af van het type stucwerk, de dikte, de omgevingsomstandigheden en of het in een nieuwbouw of bestaande bouw wordt toegepast.

 • Traditioneel stucwerk: Over het algemeen kan traditioneel stucwerk 1 mm per dag drogen. Voor een laag van 1 cm dik stucwerk zou dit betekenen dat ongeveer 10 dagen nodig zijn om volledig uit te harden, hoewel dit kan variëren afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur.
 • Dunpleisterwerk: Dunpleisterwerk droogt aanzienlijk sneller dan traditioneel stucwerk. Het kan binnen 24 tot 48 uur volledig droog zijn, afhankelijk van de omstandigheden. Dit maakt dunpleisterwerk een uitstekende keuze voor projecten waarbij een snelle doorlooptijd nodig is.

Is mijn huis geschikt voor de soort stucwerk die ik wil?2024-05-03T10:43:19+02:00

De geschiktheid van uw huis voor bepaalde soorten stucwerk hangt voornamelijk af van de staat van de ondergrond. Bij een grove of ongelijke ondergrond is vaak traditioneel raapwerk nodig om de muur eerst te egaliseren voordat een afwerking kan worden aangebracht. Dit type stucwerk maakt de muur vlak en geschikt voor verdere afwerkingen.

Wat is het verschil tussen sausklaar en behangklaar stucwerk?2024-05-03T10:42:40+02:00
 • Sausklaar stucwerk is bedoeld om muren perfect glad en vlak te maken, klaar om direct geschilderd te worden. Dit type stucwerk is erg fijn afgewerkt zodat geen oneffenheden zichtbaar zijn onder het licht van de verf.
 • Behangklaar stucwerk maakt muren ook glad, maar met iets minder nadruk op de perfecte afwerking, omdat behang eventuele kleine onvolkomenheden zal bedekken. Het is voldoende vlak om behang goed te kunnen laten hechten.


Ga naar de bovenkant